fredag 8 juli 2016

FrontOffice






FrontOffice är ett nytt bolag på börsen som noterades den 19 maj på NGM listan efter att tidigare iår crowdfundat 600k euro, börsvärdet idag ligger på cirka 36 miljoner kronor.

Deras affärsidé går ut på att hitta bolag som har hamnat i finansiell knipa utav olika anledningar för att sedan gå in i bolaget och begära det i rekonstruktion och sedan arbeta tillsammans med företaget för att vända skutan. FrontOffice hjälper mest till med all administration, tar kontakt med fordringsägarna, hittar ny finansiering och pratar med personalen. Man debiterar sedan antal timmar man arbetat med företaget.

Man hittar bolag man vill jobba med genom deras egenutvecklade plattform som heter "KROSS". Änsålänge har man lyckats med 65% av alla företagsrekonstruktioner man gjort. Bland dessa finns det två noterade, som är Cefour och PolyPlank. Den 7 juli släpptes ett PM om att man ska hjälpa företaget Narrative med.

Jag tycker att företaget har en mycket intressant affärsidé och man har onekligen lyckats med den då man har 65% lyckade case. Men det som gör mig mycket intresserad av detta bolag är att Peter Gyllenhammar är investerare i det (läs här om ni inte vet vem det är) och har inte bara investerat 5 miljoner kronor i preferens aktier till en kurs på 3.5kr utan han och FrontOffice har tillsammans startat ett investmentbolag som kommer ha hand om 200 miljoner kronor. FrontOffice äger här 20% vilket blir 40 miljoner kronor. Dessa 200 miljoner kronor kommer FrontOffice investera och tillföra kapital till företag som de hjälper och är i behov av det. Detta kommer troligtvis ge dem en chans att hjälpa större företag och på sikt få in mycket större intäkter.

Q1 rapporten iår visade på en omsättning på 2.8 miljoner kronor och en förlust på -0.5 miljoner. Detta förklaras enligt VDn på att man lagt mycket arbete på flytten till nya lokaler och man har fokuserat på noteringsprocessen vilket ledde till att man inte kunde debitera så många timmar. I samma rapport kan man läsa att man iår tros nå en omsättning på 19 miljoner (11.3 mkr 2015) och en positiv vinst marginal.

För att själv få en överblick över bolaget rekommenderar jag att läsa följande

http://www.frontofficenordic.se/upload/files/memorandum-frontoffice-201604-v12.pdf

http://www.frontofficenordic.se/upload/files/frontoffice-Q4-2015-rev1.pdf

http://www.tidningenkonsulten.se/artiklar/en-rekonstruktion-ar-alla-vinnare/

http://www.breakit.se/artikel/3772/miljardar-startar-investmentbolag-vill-satsa-pa-bolag-som-floppat


Detta skrev jag mest för att få en överblick över bolaget och jag kommer i framtiden skriva mera om värderingen och mer personliga tankar om värderingen och framtiden men over and out för inatt.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar